PITCH HOUSE 2016 – 2017
UITBREIDEN VAN EEN RIJWONING TE GENT

Een sportief koppel kwam met de vraag hun rijwoning te optimaliseren. Het vele sportgerief moest een plaats krijgen, de keuken voelde kil aan en leefruimtes hadden geen contact met de noord gerichte tuin. Daarbovenop ervaarden ze een storend inkijk vanop straat. Op de eerste verdieping komt er overvloedig licht binnen via de zuid gerichte straatgevel. De specifieke eisen en de oriëntatie van het pand vragen het programma dooreen te schudden en op de eerste verdieping te gaan leven. Een dubbelhoge uitbreiding van slechts 155 cm diep, zorgt voor de link met de zitruimte gelegen aan de tuin.

De trap en vide in de uitbreiding zorgen voor lichten en zichten zowel diagonaal als verticaal doorheen de woning. De leefverdieping met keuken en eetkamer baden in het licht; een bureau en kleine salon bevinden zich nabij het toekomstig groendak. De zitruimte op het gelijkvloers is een intiemere gezellig plek. De slaapkamer ligt aan de straatzijde en is gelinkt met een badkamer en berging die bereikbaar blijven via de gang.

De open verbinding tussen de verdiepingen, is een verticaal veld waar de sporters graag gebruik van maken, als klimmuur of hef- en hijstoestel. Onder het dak kunnen nog enkele kamers en een badcel worden ingericht. Een startbaan voor de toekomst. pitch house