BLACK TREE HOUSE 2015 - 2016
BOUWEN VAN EEN TUINPAVILJOEN TE OOSTAKKER

In de tuin van white house te Oostakker is een tuinpaviljoen gebouwd die in alles het contrast vormt met het concept van white house. Black tree house moet verdwijnen in het landschap, tuin, decor. Terwijl white house zelf het decor vormt.

Black tree house is een nieuw gebouw in de tuin. Door zijn positie en lengte doet deze geen afbreuk aan de volgroeide tuin. Het volume van 40m2 omvat een berging, overdekt terras en een extra leef-speel-chill-slaap ruimte. Het grote stalen schuifraam kan 14m verder worden geschoven zodat de overdekte ruimte bij de gebruiksruimte hoort en vice versa. Flexibel voor tuinfeestjes of klussen bij regenweer, maar eveneens afsluitbaar om er te kunnen overnachten of overwinteren.

Het materiaalgebruik is heel specifiek. Om te passen in een tuin met grote loofbomen, moet het minstens uit hout bestaan. De Shou Sugi Ban methode is hier gebruikt om de gevelbekleding te verduurzamen. Het hout wordt verbrand waardoor het onaangetast blijft van ongedierte, en het water er af parelt. Aan de binnenzijde is alles afgewerkt in Finse multiplex, met zichtbare houten balken in het plafond. De stalen goudkleurige ramen sluiten aan bij zowel de multiplex als zwartgeblakerde gevelbekleding. black tree house