POPTOP HOUSE 2014 – 2018
UITBREIDEN VAN EEN BUNGALOW WONING MET EEN EXTRA VERDIEPING TE OOSTAKKER

Een extra verdieping voor de ouders. De “roofprint” van deze uitbreiding is specifiek. Breed aan de tuinzijde van de woning, gekoppeld aan een dakterras. Aan de straatzijde smal zodat dit past in het straatbeeld, met een groendak dat eventuele uitbreidingen van buren kan bufferen. De gevelbekleding is in schuine random stroken gezaagd om de lange noordgevel te breken. Deze detaillering herhaalt zich eveneens in de stalen borstwering. Per bouwlaag zijn de dakranden geaccentueerd, uitspringend met kleurcontrast, zodat de bouwlagen eleganter op elkaar passen. poptop house .

De uitgebreide verzameling vinylplaten was een aantrekkelijke leidraad voor het meubilair. Een kast over de twee verdiepingen heen kon omwille van praktische redenen niet. Alsnog krijgt de 12m lange kastenwand een speels karakter door de juiste materiaalkeuze en fijne detaillering. Een aangename insteek van de opdrachtgever. poptop house

De extra verdieping is zo open mogelijk opgevat zodat deze in de toekomst flexibel blijft. Slechts een badkamer deelt de grote ruimte in twee. Een slaapkamer in het smalle deel en een polyvalente ruimte met aansluitend het dakterras. De badkamer is uitermate licht en transparant opgevat, open en toch afsluitbaar.