WEAR HOUSE 2013 – 2015
VERBOUWEN VAN EEN RIJWONING EN LOODS TE SINT-AMANDSBERG

De rijwoning met achterliggende loods moet functioneel verbonden worden. Zo flexibel mogelijk blijven en met aandacht voor de buitenruimte voor zowel loods als woning. Dit voor twee professionele fotomodellen, de woning werd in een nieuw kleedje gestoken. wear house De voormalige loods van Victoir achteraan op het perceel en de karaktervolle rijwoning aan de straatzijde zijn de basisgegevens. Deze worden verbonden met een bescheiden smal volume. Zo wordt er een onduidelijke grens gecreëerd tussen privé en publiek. De buitenruimte loopt als het ware door in de loods. Het dakterras bovenop de garage/doorrit vormt de intieme buitenruimte voor de woning.

Het tussengebouw is zowel uitbreiding voor de woning (met slaapkamer en badcel) als voor de loods (technische ruimte en kitchenette ). Zo maakt deze de overgang van privé naar publiek. De loods is rechtstreeks bereikbaar via de poort en kan als overdekte buitenruimte worden gebruikt. Als de loods niet gebruikt wordt voor fotoshoots of andere activiteiten kan deze het verlengde worden van het privé gedeelte. Flexibiliteit troef. De zichtbare houten spanten met sandwich dakpanelen, het houten volume, de zichtbare profielen binnen en het zwarte buitenschrijnwerk zijn een knipoog naar het industriële karakter van de loods.

De buitenruimte wordt als een “negatief” volume doorgetrokken in de loods, zo ontstaat een mezzanine met bureau, en een overdekte buitenruimte voor de loods. De resterende buitenruimte naast het verbindingsvolume is dubbel dienstig, zowel privé als publiek . Tussen de slaapkamers op het gelijkvloers is er een kleinschalige patio die beter aanleunt bij de slaapsfeer. Extra groen, licht, zicht en sfeer. Het dakterras op de garage is uitsluitend voor privé gebruik. Een zonneterras en bereikbaar via een stalen trap vanuit de centrale buitenruimte.