FLOATING HOUSE 2005 - 2009
UITBREIDEN VAN EEN STADSVILLA TE WERVIK

Deze stadsvilla werd reeds in 2000 uitgebreid met de leeffuncties. De uitgesproken vorm van de voormalige uitbreiding maakt het niet makkelijk deze woning verder uit te bouwen. Om de nieuwe uitbreiding te laten converseren met de eerdere uitbreiding wordt een antwoord gezocht in een gesloten volume aan de straatzijde. De straatgevel wordt voor 100% gesloten, maar sluit aan met de woning in een dieper vlak. De verlijmde bakstenen gevel vult de bestaande natuurleien vinnen aan.

De beletage van de stadsvilla wordt doorgetrokken in de uitbreiding door deze op pilotis te plaatsen en het lichthellend terrein eronderdoor te laten lopen. De tuinzijde wordt overwegend beglaasd. Het terras bij de leefruimte loopt verder in een overdekte galerij, voorbij de kinderkamers en eindigt in een patio tussen de badkamer en de ouderslaapkamer.

Het bouwsysteem bestaat uit horizontale witte vlakken (dak en vloerplaat), waartussen de glaspartijen worden geplaatst. De massieve voorgevel en de weinige verticale buitenwanden in de achtergevel worden als een dunne schil voor de structuur geplaatst.