PUBLIC HOUSE FOR X 2015
VERBOUWEN VAN EEN KANTOORRUIMTE TOT DANSSTUDIO TE GENT

Studio noXcuse stapte naar FREEK ARCHITECTEN met de vraag een bestaand handelspand om te toveren tot dansstudio. Een totaalconcept met een lounge & balie, een zaal voor hangmat-yoga, een zaal voor paaldans, en sanitaire voorzieningen. De houtverbinding in de vorm van een X werd al gauw letterlijk én figuurlijk de kapstok in dit ontwerp. De wand, het logo, de structuur voor de ophanging van de hangmatten, drager van de verlichting, de wanden sanitair,… alles draait rond X.

De traditionele samenstelling van de scheidingswand is herzien. De draagstructuur blijft zichtbaar langs de circulatie-zijde. Isolatie wordt niet verstopt in de constructie, maar zichtbaar verwerkt als wandafwerking in de zalen. Naast de wandsamenstelling wordt de wand ook een herkenbaar meubel. Een legplank voor folders of plantjes, als klimmuur bij opwarming, schoenenrek, … Bovendien dient de wand in de lounge als ophanging van de kurkkruk.

De kurkkruk , ontworpen in samenwerking met DRAW, maakt de lounge volledig af. De kurkkruk kan als zit- of tafelmeubel dienen en is handig op te bergen ‘in’ de muur. house for X