STITCHED HOUSE 2013 - 2014
VERBOUWEN VAN EEN VRIJSTAANDE WONING TE MARIAKERKE

Deze woning ligt in een rustige villa wijk in Mariakerke, brede percelen en veel groen. In de bestaande woning, waren alle leefruimtes achter elkaar georganiseerd, blokkeerden ze het zicht naar achter zonder de tuin tot in de woning te voelen. Donkere ruimtes op het gelijkvloers èn verdieping moesten meer zicht en licht krijgen.

De woning heeft een klassiek Vlaamse bouwvorm, maar met een uitermate spitse dakhelling. Aan deze specifieke vorm een uitbreiding breien was de uitdaging. Geen platte-dozen aanbouw, maar de steile dakhelling versterken door nog wat meer spitsen bij te creëren. Een extra slaapkamer en de huidige slaapkamer optimaliseren. Hier is niet geopteerd om maximaal diep te bouwen op het gelijkvloers, maar in de breedte te werken. Zowel eetruimte als zitruimte krijgen zo maximaal licht en zicht op de tuin.

Een kleine vide binnenin zorgt voor relaties tussen gelijkvloers en verdieping en laat de avondzon toe tot diep in de woning. Het woonprogramma is verknipt en terug aan elkaar genaaid met specifieke in-steken. stitched house