GALLERY HOUSE 2013 - 2015
VERBOUWEN VAN EEN ART-DECO RIJWONING TE SINT-AMANDSBERG

Een sfeer creëren waarbij men het idee krijgt een kunstgalerie te betreden. Door creatief om te springen met de stedenbouwkundige voorschriften worden bestaande kamers open gemaakt, en worden relaties gemaakt tussen ruimtes. Niet enkel horizontaal in plan maar tevens verticaal en diagonaal in snede.

De stedenbouwkundige beperking van bouwdiepte op de verdiepingen wordt hier maximaal uitgebuit. Een betonnen schil van 1m50 breed strekt zich uit over 3 verdiepingen, tot op zolderniveau. Hierdoor worden specifieke zichten, lichten, schaduwen en relaties gelegd zodat deze woning als het ware museum-achtig aanvoelt. Oud en nieuw worden door deze ruimte gekoppeld, zonder een breuk te vormen.

Een vide van gelijkvloers tot op zolder, een lig-zit-raam-bank, een balkon voor de kinderkamers, zolder wordt leefverdieping omwille van het grote raam, licht en zon tot in het hart van de woning. Deze monumentale ruimte met lichtinval op specifieke manieren en tijdstippen geeft deze woning een extra dimensie. gallery house